divendres, 25 de maig del 2012

Cie Lapsus. Six pieds sur terre. Ateneu Popular 9 Barris

De Cie Lapsus. Six pieds sur terre. Ateneu Popular 9 Barris
Cie Lapsus Six pieds sur terre es presentarà el 4 i 5 de maig a l’Ateneu Popular 9Barris. Una guerra ha passat per aquí… Sis joves, tal i com saben jugar els nens, es reinventen un món i busquen perles ocultes sota la runa. L’escenografia esdevé un material lúdic, al fil d’un espectacle enginyós que combina humor, domini del moviment i creativitat. Acrobàcia i mà a mà conformen el vocabulari de base de la Compagnie Lapsus. El artistes es van conèixer a finals dels 90 a l’escola de circ de Lyon. Diversos anys junts en un taller de creació amateur i una formació preparatòria han forjat la seva identitat artística i una sòlida amistat. Els uns i els altres es dispersen entre 2003 i 2005 per les escoles professionals del Lido i de Lomme per descobrir noves dinàmiques i mirades. Les experiències inicials els animen a retrobar-se, com si fos una evidència, gairebé una necessitat. La Compagnie Lapsus es crea el 2010, per donar forma a les seves ganes creatives.

 Dos espectacles coproduïts per La Central del Circ s’estrenen a Barcelona i Terrassa, en el marc de TRANS-Mission El projecte d’Atempo Circ Aprendre, començar a perdre es podrà veure el 29 d’abril al Teatre Alegria de Terrassa La Compagnie Lapsus presentarà Six pieds sur terre el 4 i 5 de maig a l’Ateneu Popular 9Barris El projecte TRANS-Mission arriba aquests dies a la seva fase d’exhibició, i ho fa a Barcelona i Terrassa on es podrà veure el treball de dues companyies que van ser seleccionades per beneficiar-se d’aquest programa de suport i acompanyament: la Compagnie Lapsus (França) , que presentarà Six pieds sur terre; i Atempo Circ (Catalunya), amb la proposta Aprendre, començar a perdre.

També en aquest context se celebrà el divendres 4 de maig, una jornada professional amb taules rodones de reflexió i debat sobre el valor de la creació. TRANS-Mission és un projecte de col·laboració per millorar el suport a la creació, la producció i la difusió de circ contemporani, amb l’objectiu de contribuir a professionalitzar el sector i fer augmentar el seu reconeixement a escala internacional. Es tracta d’una de les accions inscrites en el marc del Programa Cultura de la Unió Europea i reuneix quatre Centres de Creació, entre els quals es troba La Central del Circ. Els altres centres que hi participen són l’Espace Catastrophe (Brussel·les), La Grainerie (Toulouse) i Zelig (Torí) associada al Festival Mirabiglia (Fossano).
www.lacentraldelcirc.cat